четвъртък, 28 май 2009 г.

Сантана в Скопие 10.07.2009

Югозападно Мексико... средата на четиридесетте... в градчето Аутлан скътано между безбрежните нивя и планината се ражда един човек, една легенда... една звезда... но никой не знае все още за това. Шестнадесет години по-късно той и семейството му се преместват да живеят във Фриско, в опит да намерят реализация и по-добър живот... Горе долу по това време светът за първи път става свидетел на гения на Карлос Аугусто Сантана Алвес... който, в Калъмбия рекърдс и до сега познават като "малкия Вальо Танчев" ;)

Решен, че животът му като музикант няма да се ограничи до улиците на Сан Франциско, той събира група свои колеги, наричат я Santana Blues Band и започват дългия и труден път на утвърждаване из клубовете за да може след има-няма пет години да дойде незабравимия Уудсток '69 , на който групата достига първия си голям връх...

Възможността да види на живо своите идоли като Би Би Кинг и Литъл Ричард, в комбинация с неизследваните, но богати на вдъхновение и възможности за експерименти стилове, в които твори, като афро, блус и салса смесени по невероятен начин с рок дават силен тласък в популярността на този неземен творец и групата му от тогава, та и до сега!

Естествено той заема достойно място в музикалните ми предпочитания и с радост прочетох за неговото участие в Скопие през юли тази година! Тъй като ще е жалко да отида ( а повярвайте ми ще го направя :P ) сам на този спектакъл събирам група ентусиасти да превземем Скопие и по специално градския стадион :) Колкото повече - толкова повече :) Който ме познава - да ми пише, който просто чете блога ми, но има желание - може да остави коментар под статията :)

А за всички които се кефят на Карлос - един малък подарък :)

http://www.youtube.com/watch?v=LpPb2cVswlI

Soul.

Няма коментари:

Публикуване на коментар