събота, 8 ноември 2008 г.

Culto A La Vida

Куба, ... Варадеро, ... седем и половина вечерта, ... китна малка кръчма на плажа, ... туристите се прибират от плажа, за да се подготвят за вечерта... Глъчката по малко отминава... водите на Атлантика се катерят и спускат неуморно по финия като прах, искрящо бял пясък, очертавайки мястото, където лагуната изкушава плажа да се слеят в едно. И както във всяка естествена и балансирана връзка, това което цял ден лагуната е взимала малко по малко, го връща през нощта бавно и с любов, добавяйки бисерни миди за красота... В кръчмата звучат горещи, живи и упойващи латино ритми... наоколо е пълно с щастливи и усмихнати хора, седящи, говорещи, смеещи се, танцуващи - забавляващи се! На масата пред теб седи елегантна кристална чаша с разлята форма и ниско столче, а в нея две ледчета се гонят сред тъмно кехлибарена течност с тънък, характерен аромат, съчетаващ гъстотата на черен мед, сладостта на ванилията и неповторимия аромат на клонче канела в комбинация със сушени плодове. Всички тези нотки подчертаващи и придаващи омагьосващ оттенък на най-важния дар на Куба за света - кубинският ром.

Ето на това аз казвам El Culto A La Vida!

Тази изискна напитка се произвежда и консумира на много места по света, но неповторим и неоспорим факт е, че има само един ром, на който пише - "El ron de Cuba". И това е "Havana Club" !!! Това е ромът на Куба, оригиналния, неповторимия, носещ духа на острова на свободата!!! Това е моя "Havana Club"! :) Традициите, любовта и майсторството вложени в приготвянето му го правят моя фаворит сред конкуренцията. Мекият, всеобхватен и наситен вкус, който остава дълго след поредната наздравица го прави неустоим и чест мой спътник в културно питейтите ми изяви :) С времето успя да задълбочи привързаността ми и аз малко по малко намерих съмишленици, с които да споделям насладата, което всъщност я удвои :)

Воден от любознателност и подкрепен от друг, също толкова горещ почитател на кубинската амброзия се реших на едно изследване, което ще направя за наше удоволствие и обща полза ;) Ще дам всичко от себе си за да направим скромен каталог с всички коктейли и форми на приложение на "Havana Club" във всяка негова разновидност. Фактическите рецепти ще бъдат допълнени от собственоръчни снимки на питиетата (преди тяхната консумация ;) ) , кратко описание на атмосферата, в която са консумирани, както и лични впечатления от проведения експеримент :D Надявам се да ви бъде ако не полезно - то поне забавно и приятно, поне колкото на мен :P
Подробности и информация по темата ще публикувам тук, като трябва да отбележа, че подобен мащабен експеримент изисква задълбочен анализ и подготовка - затова моля за търпение, разбиране и окуражаващи викове и коментари :)))

Soul.

1 коментар:

  1. Давайте! Напред и нагоре...или надолу към подмасието, в зависимост от количеството омайна течност обект на експеримента. Леко огорчена, че не съм поканена за опитна мишка, но вдъхновена от дар словото ти искам да пожелая успех на поредната ти сладко-налудна идея, която сигурна съм ще постигне успех. Липсваш ми друже. Липсва му вкусът ти към живота.

    ОтговорИзтриване