сряда, 3 декември 2008 г.

Ире @ Салса плюс 23.11.2008

Топлина, светлини, горещи ритми, гъмжило от танцуващи тела, задушна атмосфера, музиката се носи по въздуха като огън в кислородна среда, разпалвайки страстите още повече... Да, познахте - това е Салса плюс в неделя вечер! :) Датата е 23.11.2008, в клуба нещо става..., нещо не е като преди... хората се тълпят на групички и обсъждат нещо... и явно това не са нито икономическата криза, нито земетресенията, нито дори парното... :) Интересно какво ли е то? :) Бегъл поглед показва наличието на непривично допълнително обзавеждане... в единия край на дансинга са се намърдали чифт конги, в компонията на цял комплект барабани, синтезатор и сума ти жици и микрофони...

Аха! Ето това е нещо ново :) По всичко личи, че ще има жива музикаааа! Споделих аз за липсата на жива музика и ето - вопъла ми бе чут, желанието ми бе удовлетворено, аз съм щастлив! Явно не само аз съм забелязал тази липса и очарователната управителка на Салса плюс направи забележително представяне на една група, която дебютира на импровизираната сцена на заведението :) Този ход, според мен е прекрасен по своята идея, проявената воля и постигнатия резултат! Живата музика не може да се компенсира с нищо друго, самото присъствие на изпълнителите, желанието им да се представят по най-добър начин, личното отношение - това, че те са дошли и свирят и пеят специално за теб, малките гафове на сцена, усмивките им през цялото време, породени от възторга на публиката, овациите и усмихнатите муцуни насреща им. Диалога между изпълнителите и публиката - ето там се крие магията на живата музика, която я прави толкова очарователна. :) Но коя е групата?

Ами простичко е - Ире! Група оптимисти решили да правят латино в България! :) Групата е нова, в нея членуват няколко утвърдили се изпълнители, както и момчета от Консерваторията. Вокалното трио на първа линия се състои от една очарователна кубинска сеньорита и двама господа - Алекс Линарес от Перу, вокал на Манго Дуенде и перкусиониста на Слави - Рейди. Зад тях разпознах още двама от членовете на Манго Дуенде - зад клавира - ослепителната Ирения Васкес, а както винаги Ицо Ганев беше яхнал конгите :) Останалата част от състава бе непозната за мен, което обаче ни най-малко не им попречи да се представят блестящо и да направят фиеста за чудо и приказ :)

Репертуарът бе изпъстрен с живи парчета в мамбо, салса и меренге, пачангата беше на ниво, градуса не спадаше, а публиката видимо остана доволна, ако се съди по ентусиазирания рев нададен при излизането на бис на групата, за който присъстващите се пребориха с неуморно скандиране и неспирни аплодисменти :) браво на публиката :D След двете части на шоуто, разделени от кратка почивка определено всички бяха в много добро настроение - което се отрази на дансинга през останалата част от вечерта :) Напоследък рядко посещавам клуба, но не помня от кога не съм го виждал толкова пълен и весел, определено сполучлив ход, който ако стане традиция ще отвори нова страница в латино историята на България :)

Сега след като споделих впечатленията си от събитието искам да прошушна едно желание и да отправя една забележка. Желанието ми е, ако може палитрата от парчета на групата да се попълни и с класически кубински сон, болеро и ча-ча - има и хора, които обичат по бавна, но също толкова страстна музика ;) А забележката е към озвучителя - с две думи - беше се престарал :) от време на време не се траеше, особено при някое виртуозно изпълнение на духовата част от оркестъра, високите тонове бяха излишно надути и вместо да допринасят за доброто настроение, те успяха да изгонят не един и двама присъстващи.

А, всъщност имам и още едно желание - Ире - искам ви по-скоро отново на сцена!!! :) Благодаря ви сладури, бъдете все така готини, че даже и повече :P

Vamos a bailar!!!

Soul.

2 коментара:

  1. Здравейте! Позволих си да дам препратка към вашия блог в сайта на БГ Салса! Дали имате нещо против? Допадна ми блога ви, мисля, че и на други салса маниаци ще им хареса!:)

    Поздрави!
    Ася

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна група....само това ще кажа

    ОтговорИзтриване